icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp
Elfstedentocht 4 januari 1997

Elfstedentocht 4 januari 1997

Feestelijke noten klonken over de moark in Aldtsjerk. Een groep muzikanten van Bicycle Showband Crescendo hadden zich als dweilorkest verzameld achter Café Moarkswâl. Hier werden de Elfstedenrijders toegespeeld. Jan Willem de Nas met zijn Es-Bas was de gangmaker. Wanneer hij op zijn knieëen het nummer; ‘Daar hoog in de bergen…' inzette, dan volgden de andere muzikanten en ontstond er met de vele toeschouwers een geweldig volksfeest. Iedereen zong en deinde mee. De Elfsteden-rijders rechten dan hun rug en zwaaiden naar het orkest.

Wel moesten de muzikanten vaak even naar binnen in het café om de bevroren ventielen te ontdooien. Na acht uren spelen was iedereen uitgeput en de lippen kapot gespeeld. De avond van tevoren waren al vele Crescendo-naren naar Aldtsjerk gekomen en werd er in het Café Moarkswâl een Elfsteden-carnaval gevierd. Met een groep muzikanten 'De Mafkezen' uit Vriezenveen werd er op 4 januari gezamenlijk gespeeld, het was een ware verbroedering.

Bekijk hier de sfeerbeelden gemaakt door de NOS aan de moark in Aldtsjerk:Foto's gemaakt door LC fotograaf: Jan de Boer (Aldtsjerk)


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons