icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp
WMC-shows Noordelijke showkorpsen bij ‘Take One’ in Opende

WMC-shows Noordelijke showkorpsen bij ‘Take One’ in Opende

Opende - De noordelijke showkorpsen die deelnemen aan het Wereld Muziek Concours (WMC) laten op zaterdag 30 april 2022 hun nieuwe WMC-show aan elkaar en aan het grote publiek zien. Het evenement, dat heel toepasselijk ‘Take One’ heet, is voor de showkorpsen de eerste grote testcase voor het WMC. De instructieleden van de korpsen voorzien elkaar tijdens het evenement van tips en tricks. Het evenement is toegankelijk voor publiek. Ter ere van het 100-jarig bestaan van de Bicycle Showband Crescendo vindt Take One 2022 plaats in Opende naast MFC De Veste op sportcomplex De olde Wierden van V.V. Opende. 

Wereld Muziek Concours, Kerkrade
Het Wereld Muziek Concours wordt eens in de vier jaar gehouden en staat onder muzikanten ook wel bekend als ‘de Olympische spelen voor muzikanten’. Het WMC vindt plaats in Kerkrade in juli van dit jaar. 

Take One
Er is bewust gekozen om Take One al vroeg in het jaar op de agenda te zetten. Instructieleden krijgen dan alle tijd om de commentaren mee te nemen in de verdere ontwikkeling van de show in de aanloop naar het WMC. De instructieleden en een extern jurylid kijken naar het muzikale boek, het visuele ontwerp van de shows en het effect van de showelementen. Na de shows geven ze elkaar tips om de shows nog beter te maken. Na noodgedwongen pauze door corona staan de korpsen te springen. Take One wordt gezamenlijk georganiseerd door en voor de deelnemende korpsen.

De woordvoerder namens de organisatie, Gerrit de Roos laat weten dat de verenigingen na een periode van twee jaar, waarin bijna niets kon door corona, de korpsen staan te springen. De Roos: ”We zijn blij dat we eindelijk weer de wei in kunnen. De bands en instructieteams willen elkaar en het publiek weer wat moois voorschotelen na een gedwongen pauze van twee jaar. De verschillende instructieteams kennen elkaar goed en werken al veel samen. Dat bepaalt ook de open sfeer tijdens het geven van tips en feedback tijdens dit fantastische evenement.”

​Deelnemers Take One 2022
Naast het jubilerende Bicycle Showband Crescendo zijn de overige deelnemers:
- Pasveerkorps Leeuwarden
- Advendo Sneek
- Takostu Stiens
- Jong Pasveer 
- Jong Advendo
- Jeugdkorps Crescendo

Vanuit de jeugdklasse zullen Jong Pasveer en Jong Advendo hun WMC show laten zien en zal Jeugdkorps Crescendo hun jubileumshow ''100 jaar Crescendo'' presenteren. Verder zal aan het programma nog verrassingsacts worden toegevoegd!

De voorgaande edities trokken ruim duizend bezoekers. Take One is absoluut geen taptoe, maar een try-out. Bezoekers betalen bij de ingang een kleine bijdrage voor de dekking van de onkosten. TakeOne 2022 vindt plaats op zaterdag 30 april 2022 op sportpark De Veste te Opende. De start van het festijn is om 14:00 uur.

Geeske Helmholt van de Bicycle Showband Crescendo: Het 100-jarig jubileum vieren met dit mooie evenement is fantastisch! Daarom zijn wij als vereniging ook erg blij dat het dit jaar plaats vindt in Opende. Met elkaar zullen we er een bijzondere en succesvolle dag van maken! 

Names de Take One commissie,
Geeske Helmholt

Primeur WMC-shows Noordelijke showkorpsen bij ‘Take One’ in Opende


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons