icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Vijf jubilarissen gehuldigd bij de ledenvergadering

Tijdens de ledenvergadering werden er drie leden gehuldigd met hun 25 jarig lidmaatschap als muzikant van Crescendo en twee gehuldigd met hun 40 jarig jubileum. 

25 jaar lidmaatschap. Trombonist Alex Nieuwland werd lid in 1986. Hij stopte echter tussen 1999 en 2005 en starte zijn eigen melkveebedrijf samen met zijn vrouw Geppie Nieuwland in Canada. Voor het Wereld Muziek Concours in 2005 kwamen ze samen terug en deden ze mee aan de Marsparade wedstrijd. Het "Crescendo-gevoel" kwam meteen terug en vol trots hielden ze het paukje omhoog na het winnen van de dagprijs. Als bas-trombonist heeft Alex zelf een functie ontwikkeld om het kwartventiel te laten functioneren, namelijk door middel van de handrem. Naast het trombone spelen is Alex ook erg betrokken bij de club, waarbij hij onder andere voorzitter is geweest van deze prachtige club en heeft hij er onder andere voor gezorgd dat Crescendo op een eigen oefenterrein kan repeteren (Kor Dijkstraplein).

25 jaar lidmaatschap. Alt-hoornist Ellie Bronsveld-de Vries werd lid in 1993. Ellie is begonnen met het spelen van de bugel binnen Crescendo, maar is later overgestapt naar de althoorn. Tijdens haar eerste jaar bij de senioren (15 jaar) mocht ze niet mee doen aan het optreden bij de Elfstedentocht van 1997. Echter, ze mocht een paar maanden later wel 4 weken mee naar Japan. Op het vervolg van het Elfstedentocht avontuur wacht ze nog steeds, net als vele anderen. Naast haar muzikale jaren heeft ze ook destijds Contrabas muzikant Anton Bronsveld mogen ontmoeten van Showband Marum. Hij is na enkele jaren de uitdaging aangegaan op de fiets en is daarnaast op heden voorzitter geworden van onze club.

25 jaar lidmaatschap. Bass-drummer René Jelsma werd lid in 1993 door zijn oude buurman en slagwerk-instructeur Erik van der Ploeg. Vanaf 1993 tot heden is hij met zijn vrolijke en enthousiaste uitstraling als basedrum speler een geweldige blikvanger binnen de club. Daarnaast is hij een kartrekker die de impuls als basedrummer geweldig aanvoelt. Daarnaast heeft René zijn vrouw Sylvia ook enthousiast gekregen om de uitdaging op de fiets aan te gaan. Verder is René vele jaren actief geweest voor het jeugdbeleid en is hij sinds vorig jaar de manager geworden van de club. Met veel passie voert hij dit met veel verve uit.

40 jaar lidmaatschap. Bugellist Albertha Hoekstra werd lid in 1978. Naast het bugel spelen en juf zijn, is Albertha een echte organisator. Zo is ze meermaals de ladyspeaker van Crescendo geweest en is ze actief binnen de verschillende organisaties van de club. In het jaar 2014 heeft ze wegens drukte bedankt voor haar Crescendolidmaatschap en is ze in dat jaar ook lid geworden van de muziekvereniging Uit Vriendschap. Toch was het de passie die miste, waardoor ze in 2016 weer lid werd van de club. Albertha wilde als 11-jarige al in Crescendo en lag toen nog in haar pyjama op haar knietjes voor het raam om te kijken naar de leden die naar de repetitie gingen… want daar wilde je bij horen! En het gaat nog steeds Crescendo!

40 jaar lidmaatschap. Tenorsaxofonist Jitty Nieuwland- van der Til werd lid in 1978. Jitty is begonnen op de altsaxofoon en is later overgestapt op de tenorsaxofoon. Binnen de club heeft Jitty altijd oog en oor voor anderen, waarbij ze de gezelligheid altijd hoog houdt. Ze behoort misschien langzamerhand tot de "oudere garde" maar als club kunnen we altijd genieten van de gezelligheid die Jitty met zich meebrengt. Daarnaast is ze een constante factor binnen de club, waarbij ze enkel tot nooit bij een optreden ontbreekt. Ook is Jitty erg actief bij crescendo en heeft ze als bestuurslid meerdere functies uitgevoerd door de jaren heen. Een bijzonder jubileum, op naar 50 jaar muzikant bij Crescendo.

Namens de voorzitter: Alle jubilarissen: Hartelijk dank voor jullie geweldige loyaliteit, we hopen nog lang van jullie te mogen genieten!!!     

                                               


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons