icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Tolsma tweeling gehuldigd voor hun 25-jarig jubileum

Afgelopen vrijdag 25 maart zijn Leonard en Willemijn Tolsma enorm verrast met een huldiging voor hun 25-jarige lidmaatschap bij Bicycle Showband Crescendo. Daar waar Leonard na wat rekenwerk wel een vermoeden had dat hij dit jaar tijdens de jaarlijkse ledenvergadering aan de beurt was voor een huldiging, was Willemijn helemaal niet voorbereid en kwam het als een verrassing. Voorzitter Albertha Hoekstra heeft de jubilarissen in het zonnetje gezet door hen een zilveren speldje te overhandigen namens het KNMO, de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie.

Uiteraard werd deze huldiging ondersteund met een mooie speech van de voorzitter. Verschillende ervaringen passeerden de revue. Zoals het feit dat de levens van de tweeling op muzikaal vlak nog altijd synchroon lopen. Leonard is in 1997 op cornet bij De Bazuin in Oentsjerk gestart en na een jaar bij Crescendo gekomen en geswitcht naar trompet. Willemijn is in 1997 direct begonnen bij Crescendo op altsaxofoon en speelt vanaf 2012 tenorsaxofoon.

Met input van de leden zijn ook mooie verhalen naar boven gekomen zoals de warme familieherinnering uit 2005. De tweeling mocht samen met vader Fokko, zus Ethjel en broer Folkert Hans naar Japan om met Crescendo een maand lang op te treden in Huis ten Bosch. Tevens hun 17de verjaardag hebben ze daar mogen vieren.

Ook de stunts van Leonard zijn benoemd, zoals tijdens de rit naar Italië waar Leonard ineens zoek was en overal in de bus werd gekeken. Hij lag te slapen in het bagagerek boven de stoelen. Hij is ook de muzikant op de éénwieler. In vele shows heeft hij daarmee een geweldig, spannend showelement toegevoegd aan het geheel. Maar wat voelde hij zich beteuterd toen hij na een prachtige solo bij de marsparade van 2005 aan het einde over de streep fietste en we daarom een strafpunt kregen. Leonard is actief binnen het mediateam. Daarnaast is hij ook zeer gedreven voor de jeugd als dirigent en instructeur. Daarnaast is hij dit jaar ook actief voor de 100 jaar commissie.

Ook Willemijn is actief binnen de club en dit kenmerkt zicht door de tomeloze energie die ze steekt in de uniformen van Crescendo. Maar ook haar bijdrage aan de merchandising, om Crescendo doormiddel van souvenirs op de kaart te zetten. In Moskou was Willemijn i.v.m. een zwangerschap niet in de gelegenheid om mee te doen op de fiets en mocht daarom als tulpenmeisje meedansen. Na de shows was ze vol passie merchandise aan het verkopen. Momenteel is Willemijn actief binnen het bestuur als algemeen bestuurslid en haar vrolijke, optimistische en opbouwende inbreng wordt zeer gewaardeerd.

Al 25 jaar lid van de club, maar gezien de betrokkenheid van de tweeling wordt verwacht dat ze nog vele jaren lid van Bicycle Showband Crescendo zullen zijn.

Voorzitter: Albertha Hoekstra 

Tolsma tweeling gehuldigd voor hun 25-jarig jubileum bij Bicycle Showband Crescendo


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons