icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Opening van de K.B. Dijkstralaan

Op maandag 20-03-2017 waren we aanwezig bij de opening van de K.B. Dijkstralaan in Grootegast. Een straat die vernoemd werd naar onze overleden burgemeester Kor Dijkstra. Voor Bicycle Showband Crescendo was het een eer om hierbij aanwezig te zijn.

Op 7 juni 2016 hoorden we het schokkende nieuws van het overlijden van burgemeester Dijkstra. Op verzoek van de familie Dijkstra heeft Crescendo de herdenkingsdienst daarna begeleid. Deze werd gehouden in de Notoaristuun. Ieder Crescendo-lid speelde met hart en ziel voor trouwe supporter. Tijdens de opening van de straatnaam ter ere van burgemeester Dijkstra  kwam afgelopen maandag hetzelfde gevoel weer naar boven.

Aankomend bij ’t Roblespark zien we een tent staan van onze sponsor ‘Party en Cateringservice Van der Molen Grootegast’. Het was regenachtig , hierdoor verzamelden we ons onder de donkerblauwe tent. Vele belangstellenden waren aanwezig. Loco-burgemeester Sjabbo Smedes sprak iedereen toe en heette de familie Dijkstra van harte welkom. Net als bij de herdenkingsbijeenkomst op 7 juni speelden we het nummer ‘Liefs uit’. Dit is een combinatie tussen ‘Liefs uit Londen’ van Blof en het imponerende tango gedeelte ‘Adios Nonino’ van Astor Piazzolla.  De familie Dijkstra met kleinkinderen onthulden in de stromende regen de straatnaam en vervolgens gaven wij een laatste muzikale eer met het muzikale nummer Mozzallica, een combinatie van de componisten Mozart en Metallica. Na die tijd werd er nog nagepraat over de verdiensten van Kor Dijkstra. Dijkstra heeft binnen de gemeente muziek op een voetstuk geplaatst. Hier hebben vele muziekverenigingen en ook zeker de muziekschool veel baat bij gehad.

Mooie herinneringen
De band tussen burgemeester Dijkstra en Crescendo was bijzonder. Hij werd een vriend van onze vereniging. In de afgelopen 10 jaar is hij meerdere keren mee geweest naar de Musikparade in Duitsland. Hij vertegenwoordigde dan de gemeente Grootegast en dit werd vaak door de speaker aangekondigd. De Musikparade is van oorsprong een militaire taptoe die in vele steden door het gehele land gaat. Dit waren bijzondere optredens waar geheel Crescendo naar uitkeek, zo ook voor Kor Dijkstra. Toen Lea van der Tuin nog wethouder van Grootegast was, vroeg hij vaak: Wanneer gaat  Crescendo weer naar Duitsland? Is er nog een plek voor mij in de bus? Hierdoor werd Dijkstra een vaste supporter.

Beoordelen show
Na dat we de show hadden gepresenteerd aan het Duitse publiek kwam Dijkstra altijd achter de coulissen tevoorschijn en sprak met een kritische blik de leden positief aan en wist precies wat er goed en fout ging binnen de show. ‘De wieken werden niet helemaal recht gefietst bij de saxofonisten, bij de volgende show herkansing dames’ aldus de burgemeester. Of hij sprak over de eenwieler act. ‘Dit keer ging het beter dan gisteren’ Een schouderklopje had hij over voor ieder lid.

Burgemeester/nachtburgemeester
Toen de heer Dijkstra in 2007 meeging naar de Musikparade vond muzikant Klaas Willem Nieuwland het ook wel mooi als er ook een nachtburgemeester aanwezig is tijdens de Duitsland tripjes. Zo geschiedde het dat hij in 2007 dit ambt kreeg. Elk jaar werd daarna een nieuwe nachtburgemeester gekozen en door burgemeester Kor Dijkstra beëdigd. 

Op 24-03-2017 vertrekken we wederom naar de Musikparade in Duistand. We zullen optreden in de steden Maagdenburg, Braunschweig en Erfurt. Helaas zonder onze trouwe supporter met een Crescendo hart, de heer Kor Dijkstra. We zullen hem tot in de lengte van dagen herdenken en dankbaar zijn voor al het goede wat hij ons heeft gebracht.

Foto's: Bicycle Showband Crescendo, RTV Noord, Westerkwartier  

Opening K.B. Dijkstralaan

Opening K.B. Dijkstralaan

 

Opening K.B. Dijkstralaan

Opening K.B. Dijkstralaan


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons