icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Nieuwjaarsconcert 2016

Sinds de opening van het BaronTheater, de thuisbasis van onze muziekvereniging, is er een mooie mogelijkheid bijgekomen om concerten te geven. Op deze manier kunnen wij het dorp en onze trouwe supporters iets teruggeven voor hun steun. Na de ervaring van twee jaar geleden – waarbij de zaal te klein was voor de opkomst – besloten we dit jaar om niet een maar twee concerten te geven. Al snel werd duidelijk dat dit een goede keuze was, want de kaartverkoop ging als een trein. Uiteindelijk resulteerde dit in twee uitverkochte edities van ons nieuwjaarsconcert!

Na maandenlange voorbereiding van de nieuwjaarsconcert-commissie en wekenlang repeteren, was het dan eindelijk zover. Alle leden verzamelden zich in het begin van de middag in de peuterspeelzaal, die voor deze gelegenheid dienst deed als kleedkamer. De heren droegen voor dit concert een “black tie” en de dames droegen het programma voor de pauze een zwarte jurk. De techniek zette de laatste puntjes op de i, en onder leiding van onze dirigent, Sietze Bandringa, speelden de leden zich alvast warm. Hier en daar waren de zenuwen al aanwezig, maar iedereen had er vooral erg veel zin in.

Het programma van het nieuwjaarsconcert van dit jaar begon erg donker. To my Country - een nummer dat naamsbekendheid kreeg door de uitvoering tijdens de herdenking van de tweede wereldoorlog - zorgde voor een gedragen begin. Speciaal voor dit concert werden wij uit onze comfort zone gehaald met Laudate Dominum, wat een typisch muziekstuk voor brassbands is. Na dit stuk kregen we een preek en bemoediging van onze eigen Ds. Gremdaat, gevolgd door Laat me van Ramses Shaffey. Hierna kwamen ook Statler en Waldorf van the Muppet Show op het scherm, die met hun humor de lachers op hun hand kregen. Hun vraag om meer slagwerk werd beantwoord met een mooi slagwerkstuk van onze slagwerkers.

Al jaren zijn wij bezig met het actief werven van nieuwe jeugd voor onze vereniging. Het maakt ons trots dat ze ook dit jaar deel uitmaakten van ons nieuwjaarsconcert. Ze speelden twee nummers van hun eigen show, gevolgd door twee nummers gezamenlijk met ons! Het publiek, de jeugd en wij genoten zeer van deze samenwerking!

In de pauze moest er snel worden omgekleden. De heren vervingen hun zwarte strik en witte pochet met een gekleurde variant, en de dames trokken hun gekleurde jurken aan. Al snel was het weer tijd om klaar te gaan staan achter de coulissen, en kon het tweede deel van het concert beginnen. Na de pauze was het tijd voor de nieuwe showmuziek voor het WMC van 2017! Het publiek was erg enthousiast, en we hopen die lijn door te zetten tot aan het WMC. Daarna speelden we nog veelzijdige muziek, met o.a. Mother Earth  en Sorry van Kyteman. De solo van het laatstgenoemde nummer werd gespeeld door Frieda Helmholt. We sloten het concert af met een nieuwe mars voor de Marsparade.

Naast alle feestelijkheden was er ook het afscheid van ons trouwe lid Andries van der Veer. Na meer dan 50 jaar muzikant te zijn geweest, hangt hij zijn Euphonium aan de wilgen. Als vrachtwagenchauffeur legde hij zo’n 400.000 kilometer af naar optredens in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft hij vroeger lesgegeven aan de jeugd, en heeft hij zelfs nog meegeholpen met het aanleggen van de CV in ons oude clubgebouw ’t Creshonk. We bedanken Andries hierbij nogmaals voor zijn tomeloze inzet van de afgelopen decennia!

Na het bedanken van alle betrokkenen bij het Nieuwjaarsconcert was het tijd om na te genieten van twee geslaagde concerten. Optreden voor eigen publiek is wellicht nog spannender dan voor onbekend publiek, maar de complimenten en het applaus waren een teken dat het publiek ervan had genoten! We willen het publiek namens de hele vereniging hartelijk bedanken voor hun steun en hun massale opkomst. We hopen dat jullie bij een volgend concert weer van de partij zijn, zodat we er samen opnieuw een feestje van kunnen maken! 

Voor foto's verwijzen wij je door naar onze Facebook.


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons