icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Nieuwe bugels voor Bicycle Showband Crescendo

Woensdag 7 november 2018 

In 1997 was het voor het laatst dat Crescendo nieuwe bugels had aangeschaft. Na 21 jaar zijn de bugels behoorlijk ouder geworden en zijn De Courtois bugels over de gehele wereld gereisd en intensief gebruikt.
In januari 2017 is Crescendo daarom gestart met het werven van sponsoren voor de aanschaf voor nieuwe bugels.

Om de juiste bugel te vinden heeft de bugelsectie een bezoek gebracht aan muziekvereniging Van der Glas in Heerenveen. De bugel staat bekend om zijn mooie ronde en warme klank. Tijdens de zoektocht was dit ook een belangrijke eis waar de bugel aan moet voldoen. 

Naast de klank zit er veel verschil in het gewicht van een bugels. Het is dan ook belangrijk dat het instrument lekker in de hand ligt. Naast de zit-repetities wordt de bugel op de fiets met één hand bestuurd, daarom is het prettig als de bugel niet al te zwaar is.

Tijdens het bezoek bij Van der Glas zijn er verschillende bugels getest en is er een top-3 gemaakt. Twee merken van Courtois en één Van Laar bugel hadden een mooie warme en ronde klank. Deze drie zijn meegenomen om later te testen tijdens de muzikale repetities. De keuze is uiteindelijk gevallen op de warme en wollige sound van Van Laar. Deze bugel heeft een vol geluid en een kleurrijk klankenspectrum en ligt bovendien goed in de hand.  

Op 7 november 2018 was de bugel presentatie en konden de dames de bugels in ontvangst nemen door PromoCrescendo voorzitter Jan Splinter.  Zonder sponsoren en subsidiegevers zou het niet mogelijk zijn om deze nieuwe bugels aan te schaffen. Tijdens deze avond zijn alle sponsoren en subsidiegevers in het zonnetje gezet. Na de presentatie werd de avond hervat met een open repetitie waarbij de genodigden konden genieten van de prachtige bugelklanken.

Zeven nieuwe bugels binnen het instrumentarium die speciaal met de hand zijn gemaakt. Als muziekvereniging zijn we hier ontzettend blij mee. De bugelsectie kijkt dan ook uit naar vele mooie optredens met prachtige bugelklanken! 


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons