icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Na 35 jaar gaat Crescendo weer naar Noorwegen

Vandaag precies 35 jaar geleden ging Crescendo voor het eerst naar Noorwegen in 1983. Destijds een hele onderneming om deel te nemen aan de Hamar Tattoo. De fietsen gingen nog mee op de losse container vrachtwagen van Siemen Terpstra. Met zeilen banden er omheen om de fietsen stevig vast te houden. Met Wiebenga Reizen op de boot via Denemarken ging Crescendo richting Noorwegen. De show werd opgevoerd in het rood blauwe uniform met hoge kolbak ontworpen door Nederlands couturier Frans Molenaar.

Nu 35 jaar later vliegen we zaterdag 30 juni richting Bergen en zullen we een weekend genieten in Noorwegen tot maandag 2 juli. Zaterdag zullen we twee optredens verzorgen bij het ‘Landsfestival’ in het centrum van Bergen. Zondag vindt de ‘Bergen Tattoo’ plaats in het FANA stadion waar we twee shows zullen uitvoeren. Naast het Noorse leger, Hans Majestet Kongens Garde zullen er andere deelnemers uit Noorwegen en Denemarken deelnemen. Tijdens de ‘Closing Ceremony’ zullen we gezamenlijk de ‘Norrlandsfärger’ mars spelen.

Woensdag 27 juni zullen we na de showrepetitie de vrachtwagen klaarmaken voor vertrek. Naast de fietsen zullen alle instrumenten en beide uniformen mee gaan in de vrachtwagen. Chauffeur Piet Bethlehem zal op donderdag 28 juni vertrekken met de ferry vanaf Denemaken. De organisatie is in handen van de vereniging van het Noorse Musikkorps, Norges Musikkorps Forbund (NMF). Een mooi weekend voor de boeg waar we op enkele leden na met de gehele club naar Bergen afreizen.

Norge Bergen, Crescendo kommer igjen!


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons