icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Een welverdiend cadeau voor de Musikparade organisatie

We hebben de organisatie een cadeau gegeven waarop is te zien in welke steden we tot zover mochten optreden, vanaf het eerste jaar 2007 tot 2023 met de Musikparade tournee.

In 2007 mochten wij maar liefst drie weekenden optreden in Duitsland. Ons eerste optreden was op 19 januari in Frankfurt gevolgd door Neurenberg en Leipzig. In februari volgden de andere steden, Dortmund, Koblenz, Bielefeld, Kiel, Schwerin, Maagdenburg en Hamburg.

Het jaar erop mochten wij wederom optreden als publiekslieveling in Bielefeld. In het weekend van 12 januari 2008 was het optreden, gecombineerd met de plaatsen Bamberg en Oberhausen. Hierna volgden in maart de plaatsen Aschaffenburg, Stuttgart en Wetzlar.

In 2009 was het een bijzonder begin van de Musikparade toen wij op 20 februari in Göttingen aankwamen bij de Lokhalle. De Lokhalle is een industrieel monument voor de stad. Aan het begin van de show waren er protesten om het feit dat mensen niet blij waren met de Militaire taptoe. Spandoeken als ‘Moord is jullie hobby’. Het is hen dan ook gelukt om bij de openingsact tussen de militaire muzikanten te dansen, gelukkig was de security er snel bij. Verder is de avond goed verlopen hoewel sommige muzikanten het best indrukwekkend vonden. Hierna volgden nog de plaatsen Hildesheim en Münster.

In 2010 mochten we twee weekenden deelnemen aan de Musikparade. We startten op donderdag 7 januari in de thuishaven van de organisatie, namelijk Oldenburg. Twee weken later mochten we optreden in Trier. Er was ons in het eerste weekend al verteld dat er live opnames zouden worden gemaakt voor de Duitse tv-zender: SWR. Ondanks dat het slagwerk maar met twee muzikanten aanwezig waren werd er een strakke show neergezet en het publiek was in extase! Trier show 2010 

Hierna volgden nog de plaatsen Wetzlar en Ludwigshafen, waar we nog 1,5 uur stil stonden, voordat we mochten vertrekken richting Opende. Met een koud biertje werd er nog luidkeels gezongen over de Musikparade (Lokhalle).
Vermaak in Ludwigshafen 

Tussen 2012 en 2019 hebben we nog vele plekken toegevoegd aan de Musikparade kaart, maar ook plaatsen zoals Hamburg zijn we vaker geweest. Het afgelopen weekend speelden we voor de vierde keer in Hamburg. Ook de Berlijn Tattoo die met drie shows in een weekend altijd volledig is uitverkocht, blijft een uniek optreden in november. Maar liefst vijf keer mochten we hier al naar toe reizen.

Sommige momenten blijven je bij tijdens een tournee. Hoe Hepke van der Ploeg een lange uitglijder maakte in de arena van Koblenz met zijn fiets en trombone tijdens het nummer Zorba de Griek, in 2010. De schuif lag na de val nog eens drie meter verderop. Aan het einde van het nummer sluit Hepke weer aan bij de formatie en maakte nog even een extra buiging naar het publiek. Hij kreeg een groot applaus!

Of het moment in 2018 toen we moesten wachten op de fietsen in Oberhausen, vanwege een klapband met onze vrachtwagen. Marcel Bouma had de truck gelukkig snel aan de kant van de weg om het wiel te verwisselen, hierdoor konden we op tijd optreden.

Ook het moment in 2019 toen René Jelsma te veel spanning op het vel had van zijn bass drum, met een doffe klap door de arena van Bremen hoorde je iets wat niet helemaal klopte onder de show. Tevens was dit een reis waarbij 56 supporters meegingen om de show te bekijken in de OVB-arena. Een groot succes! 

In totaal mochten wij tot zover in 32 verschillen steden optreden voor de organisatie. Van 2007 tot 2023 hebben we rond de 70 shows mogen geven.

Dit cadeau zou al gegeven worden in 2022 voor ons 15-jarige Musikparade tournee. Door de coronapandemie is dit blijven liggen, daarom waren wij blij dat we dit het afgelopen weekend konden overhandigen aan Thomas Marsen en zijn crew. Ondanks de afwezigheid tijdens de corona jaren zijn we blij dat we dit nu achter ons kunnen laten en weer vooruit kunnen kijken naar volle zalen.

Het is en blijft indrukwekkend en imposant om deel te mogen nemen aan de Musikparade. We waren dan ook blij om als vanouds naar Duitsland te gaan naar de ‘Musikparade: Europas Gröẞte Bühnenshow der militär- und blasmusik’. Lees hieronder het verslag van het afgelopen weekend.

Een Musikparade weekend werd als vanouds beleefd door Bicycle Showband Crescendo!

Door enige verkeerdshinder i.v.m. geplande werkzaamheden kwamen we begin van de middag aan bij de Barclays Arena in Hamburg. Het was ondanks de vertraging een vlotte rit, waarbij de gezelligheid goed aanwezig was in de bus, want na enkele jaren afwezigheid keek iedereen uit naar een ouderwets Musikparade weekend. Jan Willen de Nas schreef een prachtige column die hij vandaag in de bus vertelde over ons laatste optreden in Charlon-Sur-Saone te Frankrijk, met betrekking op de finale. Hoe Jan Willem dit kan beschrijven met een column is tevredenstellend, kostelijk, genotvol maar buitengewoon: puik. Mede door deze column kreeg menig Crescendo-muzikant ook kippenvel tijdens deze finale.

Met een internationaal gezelschap van zeven korpsen was het een mooi gevuld programma. Uniek hierin was de aanwezigheid van de ‘Police Brass Band’ uit Abu Dhabi die voor het eerst aanwezig waren in Hamburg. Als muziekkorps zetten zij hun eigen muzikale klanken neer vanuit de Verenigde Arabische Emiraten. Het was nog heel even spannend voor ze of het optreden überhaupt kon doorgaan, want hun instrumentarium had vertraging. De organisatie vroeg of Piet, onze vrachtwagenchauffeur, hun instrumentarium kon ophalen vanaf het vliegveld. Zo gezegd, zo gedaan. Wat waren de muzikanten dankbaar en blij dat zij hierdoor toch konden optreden!

We laadden de fietsen van de rekken af, gingen ‘warmbloazen’ en konden meteen repeteren in de arena. De Barclays arena heeft een prachtige afmeting van 30 x 60 meter. Met 48 spelende muzikanten rolden we de vloer op. Leuk om ook tijdens een repetitie al te zien hoe menig medemuzikant om het hoekje komt kijken.

Na de finalerepetitie stond de catering van de Musikparade al op ons te wachten. Echte Duitse maaltijden die als een bodem vullen, in het bijzonder de toetjes. Het is dan ook leuk om chef-kok (look-a-like Harmon Nieuwland) weer tegen te komen. Hij verzorgde alles weer tot in de puntjes met zijn catering team.

Hoe zou het Duitse publiek de show ontvangen? En hoe kijken ze naar het Formule 1 uniform? Gebruikelijk treden we in het buitenland op in ons Volendam kostuum met klompen. De opening werd goed neergezet met het F1 thema en al snel kwam er waardering vanuit het publiek. Ook de olievaten waren mee naar Duitsland en de slagwerksolo werd met groot applaus ontvangen. Wat vliegt een kwartiertje entertainment op zo’n prachtige vloer dan snel voorbij. 5100 man publiek genoten van ons optreden in Hamburg. De kop was eraf, op richting Hannover!
Bassectie Hannover 2023

Na een heerlijk ontbijt hadden we wat aanpassingen tijdens de repetitie om alles goed te laten verlopen, aangezien de zaal kleiner was dan in Hamburg. Nadat de leden genoten van het zonnetje en de vrije tijd, heeft ook Hannover genoten van onze show. 

De Musikparade tour werd afgesloten met de ‘Gröẞe Finale’. Zo werd een prachtig weekend weer afgesloten, en konden we met onze vertrouwde Bart Wiebenga weer terug naar huis.

Vielen Dank und bis zum nächsten Mal.

Leonard Tolsma


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons