icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Met Dalstra Reizen genieten supporters van de Bremen Tattoo 2024

Zaterdag 20 januari arriveerden wij als supporters met de auto rond een uur of één bij de ÖVB-Arena in Bremen. Omdat de deuren van de hoofdingang pas om 14.00 uur open zouden gaan mochten we als oud muzikanten van het Fahrrad Orchester via de achteringang naar binnen. Daar kwamen de muzikanten net terug van de generale repetitie. De gemoederen waren wat verhit; de generale was niet goed verlopen. De optredens waren al ingekort en de finale moest nu ook aanzienlijk worden ingekort. Er was nog niet veel vertrouwen dat het allemaal goed zou gaan verlopen.

Ook was er een supportersbus met Dalstra Reizen onderweg met maar liefst 68 personen. Een tussenstop voor koffie met gebak over de grens van Duitsland bracht ze eerst naar de binnenstad van Bremen voordat ze de ambiance van de internationale Bremen Tattoo zouden beleven. Veel oud leden waren mee en bij de ingang van de bovenste ring kwamen we elkaar weer tegen in de arena voor de opening van de taptoe. 

Om 15.00 uur werd de taptoe geopend door een solo Piper met het prachtige Mull of Kintyre. Daarna ging het programma vlot achter elkaar door. We konden genieten van het Marine choir Blaue Jungs uit Duitsland. Dit koor van wel 120 personen bracht onder andere “Stand by Me” en “Sweet Caroline” ten gehore. De Braila Military Brassband uit Roemenië volgde met een groep volksdansers. Prachtig! Tveit Union Musikkorps uit Noorwegen met hun energieke overslagtrom-speler liet ons daarna genieten van hun leuke show. Military music Lower Austria uit Oostenrijk nam ons vervolgens mee terug in de tijd met muziek als “Skandal um Rosie”, de “Second Waltz” en de “Radetzky March”. Het programma voor de pauze werd afgesloten door The Wind Band Shijiazhuang uit China. Deze band had ruim 8000 kilometer gereisd om hun show te presenteren. Na de inleiding van de show met westerse muziek kwam het gedeelte wat we verwachten van een band uit China: Chinese muziek en een prachtige “drakendans”.

Na de pauze begon de slagwerkgroep “Greenbeats” uit Duitsland. Ze sloegen letterlijk het vuur uit de trommen: leuke effecten. De Celtic Pipes and Drums and Dancers uit Schotland kregen met hun show het publiek weer volop aan het meeklappen. De Skeelers van het Precision Team Pheonix uit Estland zorgden vervolgens voor een verrassende afwisseling. Marching & drill contingent Oberlichtenau deed hun naam eer aan: strakke marsmuziek! Kippenvel werd bezorgd door het Military orchestra of the Ministry of Defense uit Oekraïne met hun “Alle Menschen werden Brüder” en “Glory to Ukraïn”. Met een extra lang applaus verlieten ze het veld. En dan eindelijk de show waarvoor we gekomen waren: Bicycle Showband Crescendo! Omdat de show ingekort moest worden geen bekende opmars, maar gelijk een spectaculaire opkomst. Leonard op een één-wieler en een “American in Paris”. Dit veroorzaakte direct de nodige “Oh’s en Ah’s” van het publiek. Die “Oh’s en Ah’s” kwamen ook weer bij het kruisen. Crescendo kreeg met een mooie show weer de zeer verdiende applausmomenten.

Van een ingekorte finale hebben wij als publiek niets gemerkt. Integendeel! Het is altijd al heel indrukwekkend wanneer er veel mensen samen musiceren en zingen, maar nu met ook een militair korps uit Oekraïne erbij helemaal. Er stonden zo’n 700 man op het veld. We kregen nogmaals kippenvel toen “You raise me Up” ten gehore werd gebracht. Gezamenlijk werd Highland Cathedral gespeeld en de hele arena zong mee met de “Wild Rover”. Een geslaagde middag bij de Bremen Tattoo. 

Hartelijke groeten,
Brigitta Huirne.

Foto's: Jabelo Fotografie, Bert Bergsma.


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons