icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Jubilarissen Geppie Nieuwman en Geeske Helmholt gehuldigd

Donderdagavond 27 augustus j.l. was de jaarlijkse algemene ledenvergadering van Bicycle Showband Crescendo. Zoals elk jaar stond voor de afsluiting van de avond de Jubilarissen op de agenda. Dit jaar mochten Geppie Nieuwman voor haar 25-jarig en Geeske Helmholt voor haar 40-jarig lidmaatschap gehuldigd worden. Als vereniging zijn we ontzettend trots dat zij al zo lang en met zoveel passie muziek maken en zijn we hen dankbaar voor al hun inzet voor de vereniging.

25 jaar lidmaatschap. Bugellist Geppie Nieuwman
Begonnen in 1988, met een onderbreking wegens emigratie naar Canada tussen 1999 en 2005, is Geppie Nieuwman al 25 jaar lid van onze vereniging. Ze is haar muzikale carrière begonnen op bugel, heeft kort binnen de vereniging op de trompet gespeeld maar is weer terug gegaan naar haar bugel die ze nu al jaren met verve bespeeld. Een solo wordt door haar niet geschuwd en ze mist vrijwel geen repetitie en optreden. Kortom een trouw Crescendo lid. Ook draagt Geppie haar steentje bij aan het draaiende houden van de vereniging. Ze is actief bij de jeugdcommissie en sinds de ledenvergadering ook van ‘Lief en Leed’. In het verleden is ze ook actief geweest in de uniformcommissie.

Geppie zorgde voor een uniek plaatje tijdens de prijsuitreiking van het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade in 2005. Ze stond als enige dame in het Volendams uniform in plaats van het rood blauwe uniform. Dit had te maken met de terugkeer uit Canada, waarna ze meteen weer lid werd van Crescendo en ze één van de twee onderdelen mee kon doen tijdens het WMC.
Haar eerst grote buitenlandtrip was naar Japan. Daar was ze echt de Benjamin. Ze was 14 jaar oud en in Japan werd ze 15. Dat ze van gezelligheid houdt blijkt wel tijdens de optredens ver weg en dichtbij. Tijdens de huldiging werd Geppie verrast met een fax vanuit Japan, die ze tijdens één van haar latere Japanreizen met Crescendo schreef naar het thuisfront. Leuke herinneringen, waaruit blijkt dat Geppie van het verenigingsleven en de muziek houdt.

40 jaar lidmaatschap. Baritonsaxofonist Geeske Helmholt
Van 1980 tot heden, maakt dat Geeske Helmholt maar liefst 40 jaar actief is als muzikant. Haar hart ligt bij de saxofoon. Ze is begonnen op de altsax maar inmiddels al jarenlang de dame met de bariton sax. Dit doet ze met veel plezier en passie en haar geluid is altijd herkenbaar aanwezig. Ze speelde een heel mooi intro bij de gezamenlijk uitvoering met de Lucky Chops, een New Yorkse Brassband die op 15 november 2019 een dag bij Crescendo op bezoek was. Met haar longinhoud zit het wel goed, waar haar vele hardloopmeters in de vorm van onder andere marathons een geweldige basis voor zijn.
Naast muzikant bekleedt Geeske nog een belangrijke functie binnen de vereniging, namelijk die van verteller. Op menig avond van vrouwenvereniging, praatgroep of andere club is zij een graag geziene gast en vertelt zij over Crescendo. Geeske is jarenlang actief geweest voor de jeugd. Ze zat in de jeugdcommissie en deed veel projecten op de basisschool. Namens de vereniging nam ze deel aan de organisatie van Take One, de try out voor het noorden op weg naar het WMC. Ook is ze in het bestuur actief geweest.
In de Crescendomond is ze ook één van de tantes, die zorgen voor gezelligheid, een hapje en een snapje. Geeske is van alle markten thuis en de vereniging hoopt nog heel veel jaren van haar te mogen genieten.

Foto: v.l.n.r. Jubilarissen Geeske Helmholt (40 jaar) en Geppie Nieuwman (25 jaar)


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons