icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Jubilarissen Fokko Tolsma en Liesbeth Benthem-Terpstra gehuldigd

Afgelopen vrijdag (15-03-2019) was het in het BaronTheater in Opende weer tijd voor de leden van Bicycle Showband Crescendo om bij elkaar te komen voor de jaarlijkse ledenvergadering. Na de gebruikelijke punten worden er aan het einde (vaak) bloemen en speldjes uitgedeeld aan de jubilarissen. Dit jaar zijn twee leden in totaal honderd(!) jaar lid van de vereniging, namelijk Liesbeth Benthem-Terpstra (40 jaar) en Fokko Tolsma (60 jaar).

Liesbeth Benthem-Terpstra is haar muzikale carrière bij Crescendo in 1979 begonnen op de sopraansaxofoon. De saxofonisten fietsten destijds nog niet met hun instrument, dus bespeelde Liesbeth al fietsend de bekkens. Later is ze overgestapt op trompet wat zij in lengte van dagen zal blijven spelen. 13 jaar was Liesbeth toen Crescendo afreisde naar Hamar (Noorwegen) voor haar eerste buitenlandse optreden waarna er nog velen zouden volgen. Daarbij mogen de optredens in Japan niet vergeten worden. De eerst keer ging Liesbeth samen met haar opa, toenmalig voorzitter, een maand mee naar Japan. De tweede keer was voor Liesbeth nog meer bijzonder. Een sprookje kwam uit, ze trouwde met haar Gerard in het nagebouwde kerkje van Donkerbroek in Huis ten Bosch aldaar. Zelfs haar ouders en een tante uit Canada kwamen over om dit mee te maken, wat een bijzondere ervaring. Liesbeth is nog steeds betrokken bij Crescendo en BaronTheater als vrijwilliger en dus 40 jaar lid van Crescendo, een prachtig jubileum!

Om de 100 jaar vol te maken zijn nog 60 jaar nodig.

Fokko Tolsma is in 1959 aan de muzikale weg begonnen te timmeren en is dit jaar dus maar liefst 60 jaar actief als muzikant! Fokko is in 1959 begonnen op de schuiftrombone en heeft het instrument nooit in de steek gelaten. Tot op de dag van vandaag bespeelt Fokko de schuiftrombone met verve! Over 60 jaar lidmaatschap zijn er gigantisch veel anekdotes te vertellen. Zo vertelt Fokko vaak historische verhalen in de bus over plekken waar we heengaan of langskomen met veel historisch besef. Fokko schreef het boek: ‘Dorpsfanfare verovert de wereld’. Een boek vol verhalen en historie over Crescendo waarin Fokko schrijft over het hoogste haalbare, het WMC, waar Fokko zelf maar liefst 10 keer aan mee heeft gedaan. Fokko heeft in 60 jaar veel voor Crescendo betekend in zowel bestuursfuncties en als trekker van verschillende initiatieven. Zo is Fokko ook erg actief voor het BaronTheater en heeft hij Crescendo op de kaart gezet door de optredens in Japan te organiseren. Daarnaast heeft hij een echte film over onze vereniging te laten maken. Zouden we zonder Fokko zijn inzet wel bekend zijn geworden met ons Volendams uniform? Fokko heeft in de afgelopen 60 jaar gigantisch veel betekend voor de vereniging, is een echte verenigingsman en een ware ambassadeur van onze hobby.

Voorzitter Anton Bronsveld heeft bij Liesbeth en Fokko de decoratie opgespeld, oorkonde en bloemen overhandigd en gigantisch bedankt voor alle jaren die zij zich hebben ingespannen voor de vereniging, we hopen dat we nog lang van elkaar mogen genieten!  

 


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons