icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Instructie jubilarissen al 25 en 30 jaar actief bij Crescendo

Dat Crescendo een hechte club is, zal menig supporter van de club niet zijn ontgaan. In onze club hebben we al vele jubilarissen gehad. Echter hoe bijzonder is het dat niet alleen de leden, maar ook onze instructie erg betrokken is bij Crescendo. Dit jaar hebben we namelijk niet alleen leden die een mijlpaal bij crescendo hebben bereikt, ook zijn we blij te vermelden dat onze dirigent Sietze Bandringa dit jaar 25 jaar betrokken is bij Crescendo en tambour-maître Erik van der Ploeg zelfs 30 jaar.

Sietze Bandringa begon zijn carrière bij crescendo in juni 1993. Op dat moment had onze club net afscheid genomen van dirigent en showinstructeur Bert Nowee, zo’n anderhalve maand voor het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Op dat moment was Sietze Bandringa instructeur bij Showband Marum, en hoorde van zijn collega-instructeur Piet van Houten dat crescendo zonder dirigent zat. Hierdoor meldde Sietze zich bij Crescendo om te helpen met de laatste voorbereidingen van de welbekende mars “Bandtime” en was het begin van deze mooie samenwerking een feit. Een maand later werd op het WMC te Kerkrade een eerste prijs behaald met 84 punten, wat natuurlijk gevierd moest worden! Sietze, Piet van Houten en Crescendo waren het snel eens over het vervolg van deze samenwerking en daarmee was de basis gelegd voor deze langdurige relatie.

Sietze en Piet hebben samen een show geïntroduceerd waar zowel de fiets als marcherende onderdelen in voorkomen. Tot die tijd werden beide showonderdelen van crescendo namelijk niet gecombineerd. Op het onderdeel Marsparade werd in 2005 voor het eerst de dagprijs en goud met onderscheiding op het WMC behaald, wat vorig jaar in 2017 opnieuw gelukt is. Dit is ons mede gelukt door de basis die Sietze heeft gelegd bij crescendo, door zijn inzet, doorzettingsvermogen en zijn visie. Ook via deze weg willen wij Sietze Bandringa feliciteren met zijn jubileum en hem bedanken voor het vele werk dat hij voor onze club verricht heeft.

Erik van der Ploeg is betrokken bij crescendo sinds 1988, dit jaar dus een 30-jarig jubileum! Erik is als 7-jarige jongen begonnen met slagwerk, en is dit jaar daardoor ook al 50 jaar muzikant! In 1988 had Crescendo behoefte aan nieuwe slagwerkers, waardoor oud-lid Andries van der Veer zijn zwager Erik van der Ploeg voorstelde om te benaderen als nieuwe slagwerker. Erik had hier wel oren naar, wat het begin was van zijn carrière bij Crescendo.

Erik had destijds al ervaring opgedaan als instructeur bij de drumband van Oostermeer. Ook zijn vader was actief als instructie, maar dan als tambour-maître en instructeur bij drumband Nij Libben uit Harkema. Mede hierdoor werd Erik in 1990 bij crescendo de drum-instructeur, toen Bert Nowee het dirigentschap overnam van Dineke Riemersma. Later, in 1993, nam Erik ook de taak van tambour-maître op zich, toen Crescendo in 1993 zonder tambour-maître kwam te zitten. Zijn grote debuut als tambour-maître was tijdens de marswedstrijd op het WMC.

Erik is dus al sinds 1993 als bandleider een vertrouwd figuur geworden voor showminnend Nederland en daarmee eigenlijk de gehele wereld. De statige houding van Erik, op de fiets en tijdens het marcheren, geeft een goede een mooie uitstraling naar het publiek. Echter, in Duitsland heeft de speaker wel vaak moeilijkheden met zijn naam, vaak wordt hij aangekondigd als Erik van der Pluug. Dit jaar gaan we ook meemaken hoe Erik zijn naam wordt uitgesproken in het Russisch.

Doordat Erik lid werd van Crescendo, werden zijn kinderen ook besmet met het Crescendo virus. Zo werden alle dochters lid of zijn nog lid van Crescendo. En niet te vergeten het Crescendo huwelijk van dochter Nynke met bassist Kornelis Weening. En dankzij Erik werden broer Hepke en zus Loesje en zijn neefjes en nichtjes ook lid. Doordat Erik ook drummers opleidt voor de muziekschool heeft hij ook buurjongen René Jelsma bij Crescendo gebracht. 

Wat het lidmaatschap van Erik in 1988 teweeg heeft gebracht, was op dat moment niet te voorspellen, maar is van grote betekenis geweest voor het succes van onze vereniging. Erik, bedankt voor je betrokkenheid en inzet bij Crescendo.

 Sietze Bandringa 25 jaar jubileum

Erik van der Ploeg 30 jaar jubileum

Foto's: Fam. Eek


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons