icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Gedrevenheid en enthousiasme op de muzikale woensdagavond

Als mensen alleen een titel lezen van een artikel wat online komt en wij als vereniging een telefoontje krijgen met de vraag of de muziekstandaards en instrumenten ook te koop zijn...? Is het goed om even een positieve ‘noot’ te geven vanuit de vereniging. Dit na aanleiding van het artikel van het Dagblad van het Noorden op 31 oktober 2023. Zwaar weer voor verenigingen. ‘Het aantal dat gesneuveld is tijdens de coronacrisis is echt om te huilen'. https://dvhn.nl/groningen/Verenigingengemeente-Westerkwartier-Het-aantal-dat-gesneuveld-is-tijdens-de-coronacrisis-is-echt-om-te-huilen-28693248.html

Wekelijkse lopen er ongeveer 100 muzikanten binnen in het BaronTheater van Bicycle Showband Crescendo. Vier leden en twee instructeurs zijn uitgelicht tijdens hun bezigheden op de woensdagavond in het clubgebouw te Opende.

Femke Nieuwland:
Op jonge leeftijd begon Femke met slagwerk lessen bij Erik van der Ploeg binnen de vereniging. Later sloot ze aan bij de muziekschool van Grootegast. In 2019 stroomde ze door van het Jeugdkorps naar de Bicycle Showband. Als jonge slagwerker binnen Crescendo is het een goede stimulans om gedreven muzikanten hun talent door te laten geven. Sinds 2021 geeft ze de basistechnieken door aan de slagwerkers van het Leerlingenorkest. ‘’Rechts, links, rechts, links. Ik vind het mooi om basistechnieken aan te leren aan leerlingen’’.

Frieda Helmholt:
Frieda begon onder leiding van Jappie Kuipers haar muzieklessen op de bugel in Grootegast. Ze heeft de gehele jeugdopleiding binnen de Showband meegemaakt en is al lang verbonden aan de jeugd. Zij stroomde vanuit het Jeugdkorps in 2011 door naar de Bicycle Showband. Destijds bleef ze nog wel actief als tambour-maître bij het jeugdkorps en stopte hiermee in 2018. Toen sloot ze aan bij de instructie van het Jeugdkorps en begeleid sindsdien ook het Leerlingenorkest. ‘’Het is leuk om te zien, dat leerlingen erachter komen door samen te spelen je met elkaar een echt orkest bent. Die verwondering van samen spelen geeft de meeste energie. Playing together is so much better’’.

Leonard Tolsma:
Op jonge leeftijd begon Leonard net als zijn broer de muzieklessen op de cornet bij De Waldsang in Oentsjerk. Sinds 2001 speelt hij bij de Bicycle Showband en sinds 2007 is hij actief bij de instructie van het Jeugdkorps. Destijds was het nog SWJK samen met Showband Marum, maar vanaf 2016 is het Jeugdkorps Crescendo zelfstandig verder gegaan. Leonard staat altijd met positieve energie voor de jeugd. ‘’Het muzikale talent dat zich ontwikkelt binnen het jeugdkorps geeft mij energie’’.

Sjouke-Jan Veenstra:
Sjouke-Jan speelde op het slagwerk met zijn twaalf jarige leeftijd al eens mee met Crescendo. In 1995 deed hij volledig mee als slagwerker bij de Bicycle Showband en in 2016 is hij als slagwerk instructie aangesloten bij het Jeugdkorps. ‘’De slagwerkers wat bijbrengen en ze door de jaren heen te zien groeien, vind ik leuk’’.

Sietze Bandringa:
Sietze begon zijn carrière bij Crescendo in juni 1993. Een maand voor het Wereld Muziek Concours in Kerkrade omdat de verenging toen zonder dirigent zat. Nu 30 jaar later staat onze dirigent nog altijd met veel gedrevenheid en passie elke woensdagavond te dirigeren.
De langdurige relatie die door de jaren heen is gegroeid brengt veel voldoening van beide kanten. Hierdoor is Sietze als dirigent bij Crescendo bijna niet weg te denken. De stimulans voor Sietze is nog altijd: ‘’Muzikanten warm te maken voor muziek en te blijven motiveren. Samen te werken aan nieuwe en mooie producten en andere muziekstijlen te blijven ontdekken’’.

Erik van der Ploeg:
Erik is op 7-jarige leeftijd begonnen met slagwerk. In 1988 is zijn carrière bij Crescendo begonnen. Hij speelde eerst mee als slagwerker bij de vereniging maar had destijds al ervaring als instructeur. Mede hierdoor werd Erik in 1990 slagwerk-instructeur en nam hij de taak van tambour-maître ook op zich, wat hij tot 2021 heeft uitgevoerd. Met veel verve slaat Erik elke woensdagavond de slagwerk roffels nog uit zijn polsen. In de afgelopen 35 jaar zijn er mooie ontwikkelingen geweest binnen de slagwerkers. De groep heeft een soliede basis en is een hechte groep. Erik blijft het leuk vinden om zijn ervaring en passie over te brengen. ‘’Het muzikaal en sociaal aspect is de basis van een vereniging’’.

Lijkt het jou ook eens leuk om bij de vereniging binnen te stappen, of denk je dit lijkt mij een geweldige club?
Wees welkom op woensdagavonden vanaf 19.30 tot 21.45 uur.
Voor meer informatie of vragen, neem contact op met onze voorzitter: Albertha Hoekstra.
voorzitter@bicycleband.nl  

 


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons