icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Fahrradmusikkorps Crescendo 10 jaar deelneemers aan Musikparade

Afgelopen weekend reisden we af naar Duitsland om deel te nemen aan de Musikparade 2017. De plaatsen Maagdenburg, Braunschweig en Erfurt stonden op het programma met in totaal 17.000 enthousiaste bezoekers. Alle plaatsen zijn al eerder door Crescendo bezocht, toch is de beleving elke keer weer anders mede door de verschillende muziekkorpsen. Trots en zeer speciaal om te vernemen dat we hier al tien jaar een graag geziene gast zijn. Vrijdagochtend 24 maart vertrokken we stipt 06.45 uur vanuit Opende voor een mooie rit van zes en een half uur richting Maagdenburg. Na een tussenstop van 45 minuten kwamen we aan bij de GETEC arena. Enkele leden herkenden de hal meteen van vorige bezoeken aan Maagdenburg. Sommige spraken over het optreden van 2007 en andere van het laatste bezoek 2012. We mochten optreden in een hal die normaal bedoelt is voor handbal wedstrijden, waardoor er een houten vloer in de zaal werd gelegd. De zaal had een capaciteit van 4.400 bezoekers, en het was ook geheel uitverkocht!

Bij aankomst zoeken we vaak eerst de kleedruimte op, laden we de fietsen uit, en gaan we aan de slag met het repeteren van de show. Dit was ook dit keer het geval, maar nu kregen we zelfs nog middageten aangeboden van de catering, omdat we rond het middaguur aankwamen. Na het repeteren van onze eigen show, stond de finale rehearsal op het programma. Alle nummers die ’s avonds gespeeld worden, moeten hier tot in de puntjes worden gerepeteerd, waarbij ook de plaatsen van elk korps tot op de millimeter wordt uitgemeten.

Om half acht was het dan zover, de show werd geopend door het Militaire Tschernigow Orkest uit Oekraïne. De slijptollen en pvc buizen werden hier volop voor gebruikt, wat resulteerde in een zeer enthousiast publiek. In de pauze was het tijd om in te spelen, waarna wij in Maagdenburg als laatste van de avond aan de beurt waren. De show die we speelden was nog niet vaak voor het publiek gedaan en dat was te merken aan onze leden. De spanning was af te lezen op vele gezichten. Met “Enter Sandman” fietsten we de zaal in en het was nu echt begonnen. Vele bewegingen in de loopdelen zijn erg dynamisch en het tempo ligt hoog, wat door de houten vloer en klompen af en toe moeilijk uit te voeren was. Het Duitse publiek blijft uniek en erg enthousiast hoe ze reageren. Binnen no-time vlieg je door de show heen en besef je bij de slotnoot en een warm applaus dat het genieten blijft om zulke optredens mee te maken.

Na te hebben overnacht in een heerlijk hotelbed, moesten we de volgende ochtend weer vroeg op om af te reizen naar Braunschweig. Ondanks dat we meerdere malen in Braunschweig hadden overnacht in de voorgaande jaren hadden we nog nooit de show aan het publiek laten zien. We kwamen aan bij de Volkswagen Halle. Het programma is vaak het gehele weekend hetzelfde, waardoor er af en toe lang gewacht moet worden door de leden. In Braunschweig hadden we een middagoptreden, de show begon namelijk om half vier. Er was voor de leden nog even tijd om buiten van het weer te genieten, deze ontspanning was goed voor de leden, want de show ging nog beter dan de eerste in Maagdenburg.

Na afloop van het optreden maakten we ons op voor de drie uur durende reis naar het tweede hotel. Het was een kort nachtje, mede door het verschil in tijd. Om in Erfurt te komen, moest er weer een uur gereisd worden. We maakten ons klaar voor een zeer intensieve dag, aangezien de zaal op zondag tweemaal uitverkocht was. Onze show kost veel energie, tevens is de finale zeer zwaar voor menig muzikant zijn lipspanning. De finale was een mooie combinatie van verschillende nummers, die met alle korpsen gespeeld worden. Het eerste nummer na de opmars was een 7 minuten durende Medley van ABBA, wat gevolgd werd door het bekende nummer “My Way” met de Duitse Solist Jens Sörensen. Vervolgens kwamen de Massed Pipes & Drums op en speelden we samen met hen het nummer “Highland Cathedral”. Een finale zonder mars is geen finale in Duitsland, waardoor we eindigden met de bekende marsen “Radetzky March” en fietsen we van het veld af met het nummer “Alte Kameraden”.

Ondanks dat het veld wat kleiner was dan we gewend zijn, hebben we hier ook twee goede shows gedraaid en kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd Musikparade weekend. Het blijft een bijzonder en mooi evenement waar we de shows mogen presenteren aan uitverkochte arena’s. Organisatie bedankt en wie weet zien we elkaar snel weer in de toekomst!

Mit freundlichen grüßen
Harma de Boer, Leonard Tolsma


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons