icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Erik van der Ploeg stopt na 28 jaar als tambour-maître

Onze tambour-maître Erik van der Ploeg, heeft een poosje terug aangegeven te willen stoppen. Erik heeft ervoor gekozen om, na 28 jaar, een stapje terug te doen. Hij blijft wel verbonden aan de club als slagwerkinstructeur. Afgelopen week is Erik, als verrassing, door de club in het zonnetje gezet, want 28 jaar fungeren als boegbeeld voor de club is niet niks. In bijzijn van zijn volledige familie zijn er herinneringen opgehaald aan de afgelopen jaren. 

Erik is sinds 1988 lid van Crescendo. Indertijd is hij gevraagd door zwager Andries van der Veer om als slagwerker te komen spelen. Al vrij snel nam hij ook de slagwerk instructie voor zijn rekening en in 1993 kwam daar de functie van tambour-maître bij.  In het begin was dit best een uitdaging, alles was nieuw en het moest leren. Als kersverse tambour-maître stond meteen het Wereld Muziek Conours in Kerkrade op het programma en dit was best spannend. Met hulp van muzikant Fokko Tolsma werd door Erik kort voor het optreden nog achter de tent geoefend hoe je moest salueren richting de jury. 

In 2018 is Erik gehuldigd voor het jubileum van 25 jaar tambour-maître. Met echtgenote Ypie als stabiele factor op het thuisfront is er altijd veel mogelijk geweest en heeft Erik relatief weinig verstek moeten laten gaan. We hebben globaal uitgerekend hij bij ongeveer een dikke duizend optredens als tambour-maître heeft gefungeerd. Een mega prestatie!

Erik zijn rustige, vanzelfsprekende, aanwezigheid is erg prettig en gezellig. Erik is genuanceerd en weet spanningen uit de weg te gaan en laat mensen in hun waarde. Kortom kernkwaliteiten en mede de reden dat Erik al deze jaren zo’n fijne tambour-maître is geweest en met recht een visitekaartje voor Bicycle Showband Crescendo kan worden genoemd.  

Erik wordt opgevolgd door Sander Snip. Sander is ook geen onbekende in de club. Hij was al reserve tambour-maître en neemt nu volledig het stokje van Erik over.  

Erik, nogmaals bedankt voor al deze fijne jaren!!

Het bestuur, 

Bicycle Showband Crescendo

Erik van der Ploeg 28 jaar tambour-maître


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons