icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Een succesvol werkweekend voor Bicycle Showband Crescendo

Zo, dat is achter de rug!
Het weekend van 1 april hebben we een erg leuk weekend gehad in Leek/Tolbert. Zaterdagochtend om half negen gingen de remmen los, werd er her en der nog een band opgepompt en een ventiel gesmeerd. Er werd ingespeeld, uitgespeeld we gingen tot de lijn en erover, omdat het nu nog mag. Het doel van het werkweekend was duidelijk. De diesel die Bicycle Showband Crescendo heet op gang laten komen richting het snel naderende WMC. Er moeten nog de nodige sprongen gemaakt worden met de Marsparade en de Show, voordat je het weet is het immers 22 juli. Vandaar dat er ook gelijk gas werd gegeven. Het Marsparadeveld werd uitgezet in de mooie ruime topsporthal en we konden los. Het is als vanzelfsprekend een hele klus om zo’n groep mensen met fietsen en instrumenten allemaal op het juiste moment op de juiste plek te krijgen. Omdat de Marsparade toch altijd een beetje geheim blijft tot het WMC wil ik er niet teveel over verklappen maar het wordt wel heel erg vet! Nieuwsgierig? 22 juli, 12.59 uur, Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade.

Als je even bezig bent is een dag ook zo voorbij, voordat alle leden het goed en wel doorhadden was de sporthal leeg en was het gros van de leden al aangekomen bij de Postwagen in Tolbert. Hier stonden de verschillende stamppotten inclusief worst, spek en al het luxe wat de leden zich konden wensen al klaar en dat is dan ook wel nodig na een dag hard werken. Geweldig geregeld door de cateringcommissie! Wat dan ook bij zo’n werkweekend hoort is een oldschool bonte avond. Olga Commandeur met pruik, in sporttutu was van de partij. Ze was niet te beroerd om de instructieleden nog even af te peigeren totdat meerdere instructieleden het bekende hulpmiddel ‘stoel’ van Nederland in Beweging toch echt nodig begonnen te hebben… Daarna vond ze het welletjes geweest en werd de bejaardensoos geopend. Alle leden leken wel 35 jaar ouder in een mum van tijd. Van Ganzenborden tot sjoelen en met pim-pam-pet werd menig lid op z’n nummer gezet. De bitterballen, feestverlichting en danspasjes maakten de avond zeer geslaagd!

Dan is de ochtend ook weer vroeg. Een enkeling had slechts 1 wal onder de ogen omdat het andere oog nog dicht zat. Ondanks dit werd er na een heerlijk ontbijt inclusief scrambled eggs de reis terug naar de Topsporthal gemaakt. Hier stond het veld al weer klaar en nadat de Marsparde werd doorgelopen was het tijd om de Show onder handen te nemen. Lijntje hier, hoekje zus, bochtje daar, stapje zo, langzaam ontstaat er iets moois. De laatste dag van het werkweekend is ook traditioneel de dag dat een ieder die dat wil welkom is om te kijken wat we bereikt hebben. Dit bleef niet onopgemerkt en zorgde er zelfs voor dat RTV Noord na een tip nog een kijkje kwam nemen. Klik hier voor de opname van RTV Noord - Expeditie Grunnen!

 

Om drie uur is het dan beetje showtime. Na een kort woord van de voorzitter en de dirigent was het tijd voor de leden om ouders, vrienden, bekenden en nieuwsgierigen te laten zien wat we gaan doen en het is dan toch prachtig dat er veel mensen op de tribune zitten en dat je producten met 2 warme applauzen worden gewaardeerd! Nieuwsgierig naar de show? Kom naar TakeOne op 29 april én natuurlijk 22 juli, 16.06 uur, Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade.

Ik geloof dat we kunnen terugkijken op een geweldig werkweekend en met opgeheven hoofd vooruit kunnen kijken naar het WMC, ik heb er zin in!

Martin Groen


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons