icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Een succesvol Proud On Stage

Afgelopen zaterdag waren we te gast in de Harmonie te Leeuwarden bij het event Proud on Stage. Dit nieuwe concept is de opvolger van Taptoe Leeuwarden, dat voorheen werd gehouden in de WTC Expo hal. Dit concept is bedacht door Piet van Houten en zoon Matthijs van Houten om zo ook jongere generaties aan te trekken en enthousiast te maken voor show, muziek en dans.

Voor ons als fietskorps is dit toch wel heel anders dan dat wij gewend zijn. Met 45 man fietsen op een oppervlakte van 16 bij 20 meter is niet mogelijk, waardoor we besloten hebben om een kleinere groep op het podium te laten fietsen, zodat er toch een uitvoerbare show neergezet kon worden. Voor onze choreografe Diana Hofstra was dit haar laatste show die ze met ons zal neerzetten, en wat was het een succes!

De show bestond uit een mix van zowel de hoogtepunten van de show als de marsparade die we op 22 juli op het WMC hebben laten zien. De figuraties waren aangepast om deze met 16 fietsers tot een succes te brengen, waarbij de slagwerkers centraal stond tijdens de drumbreaks met mooie lopende figuraties centraal op het veld.

De show startte met ‘Fanfare for the Common Bongo Man’, waarin er zware imponerende slagen door de quint en bass drummer te horen zijn. Dan komt er een hoge eenwieler op het veld, die gevolgd wordt door de solo van de Bongo man op de bongo’s, waarna het fietsen van start kan gaan. Daarna volgt de overgang naar ‘Locked out of Heaven’ van Bruno Mars. In dit nummer werden zowel de molenwieken als de kruising vanuit 4 hoeken getoond, en werd het nummer afgesloten met de solo’s op saxofoon en trompet. Tot slot wordt het nummer ‘At a Dixieland Jazz Funeral’ gespeeld, waarin de fiets eervol wordt weggedragen na een grote crash. Dit slotnummer eindigt met het feestelijke nummer ‘Oh When the Saints’, waarin het hele publiek enthousiast mee ging doen en we uiteindelijk zelfs een staande ovatie kregen van het publiek!

Menig Crescendo muzikant had van tevoren aardig wat spanningen, maar zodra je eenmaal de eerste noot hebt gespeeld, geeft het een enorme kick om op zo’n podium voor een uitverkochte zaal te spelen. Nadat we met zijn allen ‘Happy’ hadden gezongen tijdens de finale, was er nog een gezamenlijke afterparty waarin T-Brass ervoor zorgde dat de voetjes van de vloer gingen. Het was dan ook een zeer gezellige afsluiting van de avond samen met de andere deelnemende korpsen.
 
We kijken terug op een zeer geslaagd Proud on Stage en kunnen zeggen dat ook een klein podium aan ons is besteed. Organisatie bedankt en succes met het komende jaar. Hier in het Noorden kunnen we trots zijn op zo’n culturele hoofdstad, tot snel.

Foto's Klik hier, gemaakt door Proud Event             


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons