icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Een geslaagde fietstocht voor Bicycle Showband Crescendo

Bicycle Showband Crescendo kijkt terug op een succesvolle fietstocht die werd gehouden op zaterdag 3 juli 2021. In aanloop naar het 100-jarig jubileum in 2022 is er een fietstocht georganiseerd voor het 99-jarig bestaan. Na corona versoepelingen kwam er meer ruimte en pakte de 100 jaar commissie de draad weer op met de fietstocht.

Op 30 mei hadden de drie gezusters Nieuwland een fietsroute doorgefietst in de omgeving van het Westerkwartier en Achtkarspelen. Een route van ongeveer 40 kilometer werd afgelegd en de verschillende locaties werden op papier gezet voor de fietstocht.

Leden werden gevraagd om oude lappen stof te knippen om deelnemers te voorzien van een knapzak voor onderweg. Uiteraard konden we deze dag niet muzikaal voorbij laten gaan. Daarom werd het Jeugdkorps Crescendo en de Bicycle Showband Crescendo gevraagd om een muzikale bijdrage te leveren.

Het weer kon niet beter, weinig wind en een zonnige dag. Hierdoor kwamen deelnemers ook enthousiast aan bij het BaronTheater in Opende. De naam werd afgevinkt, een kop koffie met cake stond klaar en de fietstocht kon beginnen.

Via Kortwâld, richting Peebos langs De Snipperij en vervolgens door naar het Curringherveld. Hier werden deelnemers muzikaal onthaald bij de Curringherschuur door het Jeugdkorps Crescendo. Hier was dan ook na 12 kilometer de eerste stop. Veel lof en applaus klonk er na de gespeelde nummers voor de jeugdleden. Die met een mooi zitconcert de muzikale klanken lieten horen. Deelnemers vonden het zo mooi dat een aantal wel langer dan 20 minuten bleven hangen in Kornhorn.

Er volgenden meerdere mooie locaties in het Westerkwartier zoals de oude trambaan in Marum. Na ongeveer 23 km was de volgende stop bij café Bos te Strandheem. Hier zijn de deelnemers muzikaal verrast met een solo-optreden van Jannicke van der Til op saxofoon.

Via de Folgesterleane, Wildveld, Surhuisterveen en andere bekende fietsroute punten kwamen de fietsers langzamerhand terug richting Opende. Bij het BaronTheater zijn de fietsers muzikaal binnengehaald door de Bicycle Showband Crescendo. Deelnemers hebben een certificaat mogen ontvangen en er was wat te eten en te drinken. 

In totaal hebben 76 deelnemers genoten van de fietstocht. Vele mensen uit de omgeving van Opende en ook oud leden deden mee. We kijken terug om een geslaagde fietstocht waarbij de muzikanten zelf ook blij waren om na lange tijd weer te mogen optreden. Extra dank gaat uit naar de Albert Heijn te Surhuisterveen voor het vullen van de knapzak.

Graag tot snel bij een nieuw activiteit van Bicycle Showband Crescendo

Namens de 100 jaar commissie 
Foto's: Bicycle Showband Crescendo

Fietstocht 3 juli 2021 01

Fietstocht 3 juli 2021 02

Fietstocht 3 juli 2021 03

Fietstocht 3 juli 2021 04


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons