icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Crescendo klaar voor nieuw buitenlands avontuur in Moskou

Lang hebben wij het stil moeten houden vanwege de nog lopende onderhandelingen, maar nu mogen we het dan toch van de daken schreeuwen. Dit jaar reizen wij van 22 augustus tot en met 3 september af naar Moskou, om deel te nemen aan de ‘International Military Tattoo “Spasskaya Tower Festival”. Deze jaarlijks terugkerende taptoe vindt steevast plaats op het bekende Rode Plein in de hoofdstad van Rusland. In totaal zullen we op dit plein maar liefst elf (!) shows geven met het iconische Kremlin als decor.

Het Rode Plein bestaat vooral uit zogeheten ‘kinderkopjes’, dit betekent dat de ondergrond hobbelig is. In eerste instantie vroeg de organisatie zich ook af of dit een probleem zou vormen, en we kregen zelfs een foto toegestuurd over hoe de kinderkopjes erbij liggen. Gelukkig zijn we qua ondergronden wel wat gewend en kon ook dit mogelijke obstakel worden weggenomen.

Naast ons zullen er ook, veelal militaire, korpsen meedoen uit onder andere Groot-Brittannië, Monaco, Sri Lanka en natuurlijk Rusland. Dat ze in Moskou enthousiast zijn over de komst van Crescendo blijkt al uit de krantenkoppen die opgestuurd zijn naar Opende. Een van de krantenkoppen uit de Rossiyskaya Gazeta luidt als volgt: “De Nederlandse muzikanten zullen rocken op het Rode plein op klompen en op de fiets”.

Niet alleen heeft de organisatie er zin in, ook de leden zijn erg enthousiast. Nadat we al eerder onze opwachting maakten in bijvoorbeeld Japan, Maleisië, Turkije en Hong Kong, is dit weer een land dat na dit jaar van de bucketlist kan worden gehaald. Het blijft een eer dat wij als muziekkorps op amateurbasis een graag geziene gast zijn in binnen- en buitenland. 


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons