icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Crescendo geniet tijdens Deutschland Military Tattoo 2017

Het afgelopen weekend bestond voor ons ditmaal niet uit de Sint-Maarten optocht in dorp Opende, maar we reisden af naar Frankfurt om daar deel te nemen aan de Deutschland Military Tattoo. In de nacht van vrijdag op zaterdag vertrok de bus al om 4.00, om ons naar bestemming te brengen. Het blijft altijd zwaar om al om 3.00 gewekt te worden door de wekker, iets dat aan de gezichten van sommige leden in ieder geval nog goed af te lezen viel. Waar de ene helft meteen weer verder slaapt in de bus, zijn er altijd leden die de muziek aanzetten en er meteen een feestje van maken! Het beloofde een gezellig en leuk optreden te worden.

Eenmaal aangekomen in de ‘Festhalle’ hadden we eerst even de tijd om de zaal te bewonderen en bij te komen van de vermoeiende reis. De meeste hallen waarin we spelen zijn erg strak en industrieel. Echter, de Festhalle gaf meer het gevoel dat je gaat optreden in een concertzaal, wat een mooi gebouw!

Vervolgens was het tijd voor onze individuele repetitie. Deze moesten we efficiënt gebruiken, want in het laatste nummer was het loopdeel nog in de laatste repetitie aangepast. De routine en het vertrouwen werd nog een boost gegeven. Onzekerheid kan tijdens de show leiden tot extra spanning, maar gelukkig is dit vaak positief voor het resultaat, want het maakt de leden extra gefocust.

Meteen na de individuele repetitie was het al tijd voor het oefenen van de opening en de finale. Alle nummers werden doorgespeeld, om dit tijdens de taptoe zo goed mogelijk uit de verf te laten komen. Zulke repetities zijn wel erg vermoeiend voor de leden, omdat we uiteindelijk met zijn allen zo’n twee uur op dezelfde plek stonden te spelen.

Na het diner moesten we ons meteen klaarmaken voor de opening van de taptoe. Daarna hadden we even rust, omdat we pas aan het einde van het programma op hoefden te treden. Wanneer je voor het doek staat te wachten, gaan er toch altijd weer zenuwen door je lichaam, maar zodra we eenmaal het veld op fietsen is het altijd genieten geblazen. We fietsten letterlijk gemakkelijk door de show heen, en het publiek was zeer enthousiast, wat gaaf om voor zo’n publiek te mogen spelen!

Na de finale is het dan alweer tijd om de spullen in te pakken en klaar te maken voor het vertrek naar het hotel. Hier werd er door enkele leden nog tot in de late uurtjes nagezeten, waarna we om 9.45 weer vertrokken richting het thuisfront!

Frankfurt, danke für Ihre Gastlichkeit und auf Wiedersehen!

Geschreven door: Harma de Boer


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons