icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

De Streekkrant bijlage 100 jaar jubileum

De afgelopen weken is er nauw contact geweest met Maria Wijnands-Hovingh van De Streekkrant om een mooie jubileum bijlage te realiseren voor ons 100-jarig bestaan! 

Wat in deze bijlage naar voren is gekomen is schitterend beschreven door De Streekkrant redacteurs. In totaal zijn er 15 (oud)leden van de club geïnterviewd.

Een stuk historie is beschreven met een interview door Fokko Tolsma wat plaats vond in het ''Crescendo'' museum. Met verschillende foto's en hoogtepunten kon de historie, met oprichter Jeen Baron, en het ontstaan van het fietskorps in 1973 pakkend worden uitgelegd. Daarnaast kwamen verschillende successen ter sprake tot het verloop naar de jaren 90/00. 

Oud-lid en tevens trouwe fan Siebe Koop is benaderd om een mooie aanvulling te geven over zijn jaren bij Crescendo. Redacteur Liekel Faber is op een doordeweekse dag op de koffie langs geweest in Sneek. Het plakboek lag al klaar op tafel voordat de koffie was ingeschonken.

Het jongste en oudste spelend lid kreeg aandacht in de bijlage. Onze bandmanager René Jelsma werd geinterviewd over de ruime aanvragen die hij per jaar ontvangt. De reizen werden beschreven en uitgebreid vertelt door Geppie Nieuwman en Kornelis Weening. Onze choreograaf Jan Hoomans werd geïnterviewd en daarnaast werd er vooruitgeblikt op het komend Wereld Muziek Concours. En onze dirigent Sietze Bandringa sprak over de bijzondere verbondenheid die al bijna dertig jaar gaande is.

Met Leonard Tolsma werd er gesproken over de jeugdafdeling. Het Leerlingenorkest en het Jeugdkorps Crescendo kwam in de breedste zin aan bod en wordt binnen de club door vijf spelende muzikanten opgeleid. Investeren in de jeugd waarborgt het voortbestaan van onze prachtige vereniging. 

Onze 100-jarige jubileumactiviteiten zijn volledig meegenomen in de bijlage. Daarnaast is het Take One evenement dat op 30 april in Opende plaatsvindt en het Wereld Muziek Concours uitgelicht. Met voorzitter Albertha Hoekstra en Alex Nieuwland werd er gekeken naar de toekomst. 

Naast alle verslagen heeft De Streekkrant gezorgd voor de sponsoren in de krant. Wij willen bij deze ook iedereen bedanken die een prachtige felicitatie groet hebben gegeven. Met jullie steun houden we samen de cultuur groot binnen onze samenleving. 

Op de website van de Streekkrant is de digitale versie te lezen op de homepage: https://destreekkrant.nu/
Ook via deze foto is de gehele krant te bekijken en te downloaden:
De Streekkrant Bijlage 2022

We willen De Streekkrant en daarmee in het bijzonder Liekel Faber en Maria-Wijnands-Hovingh extra bedanken voor dit mooie bewaarexemplaar. 

Names het bestuur,

Bicycle Showband Crescendo


 

 


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons