icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Bicycle Showband Crescendo oogst veel lof in Duitsland

Afgelopen vrijdag 16 februari reisde Bicycle Showband Crescendo af naar achtereenvolgens Köln, Münster en Dortmund om deel te nemen aan de Musikparade. De Musikparade is een groot folkloristisch evenement waar vele beroeps- en amateurkorpsen hun opwachting maken. Dit jaar was de 11e opeenvolgende keer dat Crescendo hier een of meerdere weekenden van de partij mocht zijn.

De Musikparade is elk jaar een indrukwekkend startschot van een nieuw optredenseizoen. Elk jaar doet dit evenement meerdere Duitse steden aan. Het mooie aan deze optredens is dat ze allemaal in grote ijshockeystadions of evenementenhallen worden gehouden. Voor Crescendo een positief effect, omdat de toeschouwers de show van bovenaf kunnen zien. Dit heeft als gevolg dat het publiek de spannende elementen goed kan zien, en ook dit weekend vlogen de oeh’s en aah’s weer om de oren.

De show die Crescendo liet zien was een aangepaste versie van de gouden Marsparade die tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade tot een dagprijs leidde. In grote lijnen is deze nog hetzelfde, maar hierbij is het verplichte parcours losgelaten en zijn de figuren op taptoevelden aangepast. Ook dit weekend was de show een succes want het publiek en organisatie waren na afloop erg enthousiast.

Een mooie bijkomstigheid was dat er dit weekend ook vier jeugdleden hun debuut mochten maken. Ze vielen meteen met hun neus in de boter, want het eerste optreden vrijdag was in de grootste evenementenhal van Duitsland. De Lanxess Arena in Köln was voor beide ringen compleet uitverkocht. De leden hielden zich goed staande en Crescendo zal nog vele jaren veel plezier aan deze jeugd beleven.

Over precies een maand zal Bicycle Showband Crescendo weer te zien zijn tijdens hetzelfde evenement. De leden zullen dan afreizen naar Oldenburg, Hamburg en Oberhausen. Hier zal hopelijk voortgeborduurd worden op de successen van afgelopen weekend. Dit enthousiasme en applaus van het publiek pakken ze Crescendo in ieder geval niet meer af! 

Geschreven door: Joël van der Ploeg


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons