icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Bicycle Showband Crescendo beleefd een enerverende dag bij Take One

Een grote stap is gezet richting het wereld muziek concours in Kerkrade. Afgelopen zaterdag 29 april was het tijd voor Take One, dat voor de derde keer werd georganiseerd. Rond 11.30 uur vertrokken we vanuit Opende met onze vertrouwde busmaatschappij Wiebenga Reizen richting Sneek. Maar liefs 10 shows op deze dag en 1 mars optreden, alle noordelijke WMC deelnemers! Voldoende tijd om de verschillende korpsen te bekijken, inspiratie op te doen en samen een gevoel te creëren zoals het op het WMC ook moet zijn.

Bij aankomst op de ring van Sneek, waar we het voetbalterrein al zagen liggen, konden we meteen vaststellen dat er kunstgras ligt. We hadden de avond er voor op gewoon gras gerepeteerd, dit verliep prima aan het hoofdveld van VV Opende. We hoorden dat het mars optreden van Oranje Minnertsga wegens familie omstandigheden van een muzikant helaas niet door ging, veel sterkte voor hen! Daarom mocht Showband Marum het spits afbijten. De fietsen waren uitgeladen en een cameraploeg uit Limburg liep wat om ons heen om opnames te maken voor het WMC. Sommige leden gingen richting de kleedkamer maar het grootste deel nam plaats naast het tribune. Die zat al namelijk helemaal vol met enthousiaste supporters.

In het noorden kennen veel muzikanten elkaar van de verschillende showbands. Hier en daar een praatje onderling over hoe het ervoor staat met het showband-leven. Een ontspannen sfeer onder de muzikanten! Voor elke show was dan ook veel enthousiasme en respect naar elkaar toe. Hier en daar vallen sommige dingen wel op bij de show dat het niet allemaal nog even vlekkeloos loopt. Dit werd onderling door de muzikanten op de afterparty besproken onder het genot van een drankje.

Wij waren als tweede na de pauze aan de beurt. Nadat de embouchure soepel was na het inspelen en de handen warm waren van het inslaan gingen we met de fiets richting het veld. Op dit moment bouwt de gezonde spanning op en de focus is richting de show. Hier en daar wordt er nog een muzikaal loopje doorgenomen in je hoofd en dan is het zover. Met de opmars ‘Enter Sandman’ fietsten we het veld op. Want Metallica samen met Mozart komen naar voren in de show. Op vier leden na waren we compleet, dat geeft sowieso al een heerlijk gevoel om zo de show neer te zetten.

Er zit een aardige flow in de show, voor we het weten fietsen we alweer in het laatste nummer en lopen we de laatste stappen richting de frontlijn. Altijd wordt er vanuit je individu gekeken naar de show hoe het ging en je gevoel is. De reacties waren dan ook verschillend over het resultaat hoe we de show hadden neergezet. Zo zie je maar weer dat we nog in de fase van het ontwikkelen en groeien zitten. Muzikaal stond het nog niet als een huis, bepaalde figuren werden niet goed uitgericht en door de flow en spanning werd er zelfs te snel doorgefietst binnen de cirkel. Hierdoor kwam een muzikant op een andere plek. Gelukkig is dit niet opgevallen en werd het probleemloos opgelost waardoor dit voor het publiek niet zichtbaar was, maar onder de leden zelf waren genoeg verbeter punten en weten we nog genoeg werk te verrichten.

Met een heerlijk zwetend T-shirt en tot aan de enkels toe groene schoenen van de grasmat kon het uniform weer uit. De fietsen werden weer ingeladen en de instrumenten gingen in de bus. Toen weer richting het veld om nog van de laatste korpsen te genieten. De kop is er af! Menig lid sprak nog met elkaar over de show toen Advendo Sneek muzikaal de middag afsloot.

Toen was het opruimen bij de voetbalvereniging SWZ Boso Sneek en alle spelende leden gingen met de bus richting het clubgebouw van Advendo Sneek voor de afterparty. Ontspanning was er op dit moment en later met dweilorkest de Wettertoerkapel uit Drachten ging de zaal helemaal los. Op enkele leden na waren velen van ons er nog nooit geweest. Advendo manager en Blauhúster Dakkapel-man Theo Brens gaf met trots dan ook een rondleiding!

De organisatie had geregeld dat alle shows werden opgenomen en dat dit resultaat via een groot scherm terug te zien was in een zaal. Super dat dit zo geregeld is, opnames maken en daarna meteen terug kijken, snellere service voor feedback is er niet. Zo konden we zelf ook kritisch, maar ook met verbazing zien hoe bepaalde figuren goed uitpakten en sommige figuren nog de nodige aandacht hebben. Ondanks de kritische blik kunnen we al zeer tevreden zijn met het resultaat van deze dag. De show is klaar om wordt dan ook de komende maanden op verschillende taptoes gepresenteerd. Zoals aankomende zaterdag 5 mei op taptoe Dronten.

We hebben genoten van deze mooie zonnige dag. Een dag die te kort was, omdat men onderling geniet als showbands. Oud leden en de spelende muzikanten, het was een feest om samen te zijn. Dit alles onder een goed draaiende organisatie ‘Take One’ dat door leden van alle vereniging was bezet.

Bedankt allemaal en we zien elkaar snel bij de taptoes en anders op het WMC Kerkrade! 

Leonard Tolsma

Take One Sneek


Contactgegevens

Bicycle Showband Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons