Programma 2014

De muzikanten van Bicycle Showband Crescendo uit Opende verzorgen al jaren optredens in Nederland en in het buitenland. Op Hollandse opoefietsen en in roodblauw  uniform komt er een vrolijk gezelschap voorbij. Daarnaast wordt er  volop gemusiceerd: scherp en dof koper, saxofoons en een enthousiaste  slagwerksectie zorgen voor de originele sound. Net als de vroegere dorpsfanfare, maar dan in een modern jasje.

 
De show
De show, die bestaat uit een combinatie van loop- en fietsmomenten, duurt ongeveer 15  minuten en wordt bij verschillende evenementen uitgevoerd. Op taptoes als onderdeel van het programma, bij sportevenementen tijdens pauzes of vooraf aan het spektakel, bij manifestaties om de fiets en dus Holland te promoten, maar ook om culturele evenementen of personeelsfeesten met een show op te vrolijken.

Ook het programma voor 2014 heeft weer veel  verschillende ingrediënten met als thema "De Wereld Draait Door". Door de constante beweging tijdens de show en herkenbare muziek met een kleine knipoog naar het gelijknamige programma, is ook dit product op het WMC 2013 weer beloond met 83,56 punten.


De marsparade / tweede show
Bij optochten en streetparades is het niet mogelijk om een show uit te voeren. Toch heeft Crescendo hier geen problemen mee. Als er maar wat ruimte is om  de figuraties te veranderen lukt het wel om een straatshow te doen. De marsparade tijdens het Wereld Muziek Concours 2005 was een groot hoogtepunt:  de jury beoordeelde het programma met 92,25 wat goed is voor goud met onderscheiding en de dagprijs. Uiteindelijk eindigde Crescendo op een derde plek in de eindrangschikking. Tijdens de Marsparadewedstrijden van 2013 behaalde Crescendo 84,63 punten, ook hier kunnen we met recht trots op zijn.

De figuraties van de marsparade zijn groots opgezet, maar kunnen worden aangepast en ook dienst doen als tweede show.

 
Internationale staat van dienst
Verspreid over heel Nederland werden en worden er optredens verzorgd. Toch zijn er altijd weer mensen die nog nooit van een fietsend muziekkorps hebben gehoord. Ook verblijft Crescendo regelmatig in het buitenland. In 1969 bezocht men voor het eerst Tessenderloo in België. Daarna werden er regelmatig optredens in het buitenland verzorgd waarbij de 8 tournees naar Japan  wel heel  bijzonder zijn. 

Eind 2007 heeft het korps een trip gehad naar Turkije en in 2008 is Crescendo te gast geweest bij de Kuala Lumpur World Marchingband Competition (KLWMBC) in Kuala Lumpur te Maleisië.En ook tijdens de Nieuwjaarsfeesten in Hong Kong in januari 2014 mocht Bicycle Showband Crescendo niet ontbreken! Crescendo is waarschijnlijk het vrolijkste exportmiddel van Nederland.


De film

Naast de optredens zijn er andere activiteiten die de aandacht op zich hebben gericht. In 2006 is de film over  de activiteiten van Crescendo gepresenteerd. Gedurende ruim een jaar heeft cineast Rob Busquet het wielrijdersmuziekkorps gevolgd bij repetities, optredens en andere activiteiten. In de film Crescendo Een verhaal van koper & chroom zijn de hoogtepunten van het korps vastgelegd.