18.07.2011: Succesvol optreden in Albertville (Fr.)

36e Festival International de Musiques Militaires

Dit jaar was Crescendo uitgenodigd voor bovenstaand festival. Naast Crescendo waren er negen muziekkorpsen uit verschillende landen aanwezig waaronder de volgende korpsen:

- Oostenrijk; Musique de Voralberg;
- België; Musique Royale de la Force Aerienne;
- Frankrijk; 27e Bataillon de Chasseurs Alpins;
- Italië; Bersaglieri Bedizzole;
- Mexico; Buhos Marching Band;
- Polen; Marine Nationale;
- Rusland; Les Cadets de Moscou;
- Oman; Orchestres de L'Armee de L'Air et De La Marine Royale.

Vrijdag morgen om 02.00 uur vertrokken we met de bus uit Opende. In verband met de 16 uur durende reis waren er twee chauffeurs aanwezig. De vrachtwagen was ‘s avonds al eerder vertrokken, ook met twee chauffeurs. Vrijdag middag 18.00 uur arriveerden we, na een prachtige reis door de Franse Alpen, in het zon overgoten Albertville. Deze stad is met name bekend vanwege de Olympische Winterspelen in 1992.

Na een heerlijke maaltijd werden we naar onze overnachtingsplaats gebracht. Dit was vlakbij de Olympische Hal waar we in dit weekend twee keer onze show mochten laten zien. We hadden het hele weekend een persoonlijk begeleider mee die alleen maar Frans sprak. Gelukkig was Fokko, ons goed Frans sprekend lid, mee. Toch wel heel handig! We zijn zodoende veel te weten gekomen over de historie van deze stad.

Deze reis was heel goed georganiseerd en de planning verliep volgens een strak schema. Heel anders dan dat we andere keren in Frankrijk hebben ervaren. Dit zal mede komen doordat het een militair muziekfestival was. Ook was het regel dat de commandanten van elk muziekkorps een VIP-behandeling kregen. Dat wil zeggen niet bij de muzikanten eten maar in een restaurant waar een luxe meergangen diner werd geserveerd en niet bij de muzikanten slapen maar in een speciaal gereserveerd hotel. Aangezien wij dat niet gewend zijn en het niet op prijs stellen, viel er niet aan te ontkomen. Dus dit weekend werden er ‘commandanten' aangewezen die een VIP-behandeling kregen.

Twee middagen was er een defilé in de stad en een aubade en een concert aan het publiek in de stad. Bij een temperatuur van 30 graden was dit wel even afzien. Maar het geweldig enthousiaste publiek maakte veel goed. Ook de shows die we gaven in de Olympische Hal waren super. Het nachtfestival op zaterdagavond begon om 21.00 uur en wij waren de laatste, dat betekende dat we om 24.00 uur in actie kwamen, na een lange warme dag....... De show ging wel goed maar het spetterde niet. De volgende dag was het in de middag. Daar wilden we met elkaar wel ‘spetteren' en dat geschiedde. Alle muzikanten hebben alles gegeven aan muziek en show, met als resultaat een staande ovatie. Dat muziek emotie is hebben velen ervaren. Na een fantastisch weekend kwamen we moe maar voldaan op maandagmorgen 10.30 uur aan.

Wat dit weekend ook bijzonder maakte was dat Anita van der Til met ons meeging. Zeker voor herhaling vatbaar!

Klik hier voor de foto's